Aquesta web utilitza cookies pròpies i analítiques per intentar oferir a l'usuari la millor experiència d'ús possible.

Pot ajustar totes les configuracions de cookies a continuació:

Més informació

L’hora de l’Atenció Primària

És un honor per al CFC organitzar les IV Jornades Nacionals d’Atenció Primària. Aquestes jornades arriben en un moment històric de la Primària a Catalunya, com és la incorporació de 366 fisioterapeutes que donaran cobertura a tots els Centres d’Atenció Primària. I el més important, ho faran amb una visió centrada en la Comunitària i amb plena integració en els equips de Primària.

Però aquest fet no és únicament a casa nostra i estic segur que totes les comunitats progressivament, augmentaran la incorporació de fisioterapeutes a Primària. Per aquest motiu, aquestes Jornades tenen  més sentit que mai, perquè la realitat ens portarà inexorablement a augmentar les nostres tasques a Primària.

Aquestes Jornades es conceben com un punt de trobada per a totes aquelles persones interessades en l’àmbit de Primària. Seran un punt de reflexió, de recollir idees… no només d’una forma teòrica sinó també pràctica. I estaran centrades en el que és la nostra raó de ser: els pacients.

No us les perdeu!!! Gaudiu-les. La gent que treballa a Primària (i no parlo només de fisioterapeutes), és d’una fusta especial.

La fisioteràpia a Primària té un futur esperançador i ha de ser motor de la fisioteràpia del segle XXI en d’altres àmbits, amb un augment significatiu de fisioterapeutes a la Pública. No hi haurà més remei, no hi haurà altres opcions. La fisioteràpia, en els propers anys, augmentarà significativament la seva presència a la Pública.

En nom del Col·legi més gran de la península us esperem el proper mes maig a aquestes Jornades referents en l’àmbit nacional i que celebrarem a una ciutat meravellosa com és Barcelona.

 

Ramon Aiguadé Aiguadé

Degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

 

Ramon Aiguadé

Adaptant la fisioteràpia en Atenció Primària i Comunitària a les necessitats actuals de la població. Parlem de Comunitària

Les IV Jornades Nacionals de Fisioteràpia en Atenció Primària, davant l'evidència de les noves necessitats de la població i l'actualització de la cartera de serveis, amb la inclusió de la Salut Comunitària com a objectiu del Sistema Sanitari Nacional, fa evident la prioritat de cercar i assolir una acció més coordinada i integral, des de l'Atenció Primària. Aquestes Jornades han de ser el punt d’unió amb l’Equip d’Atenció Primària i tots els professionals que conformen aquest equip, entre ells nosaltres, els fisioterapeutes.

L’adaptació al nostre nou rol dins de la comunitat ha fet que siguem un membre més de ple dret dins de l’Equip d’Atenció Primària. I aquest pas endavant comporta la nostra actualització, amb una mirada més integradora cap als fisioterapeutes d'Europa i del món. Les competències del fisioterapeuta i la definició de la nostra professió estan clarament desenvolupades a la Regió Europea. L'Organització Mundial de la Salut fa una aposta en aquesta direcció i la World Physiotherapy ens marca les directrius per construir una professió global, pròspera i compromesa.

Et convidem a conèixer aquest nou rol professional del fisioterapeuta a la comunitat i tot el que pot aportar a aquest equip del qual en forma part.

 

Maria Montserrat Inglés Novell

Presidenta de la Asociación Española de Fisioterapeutas de Atención Primaria y Salud Comunitaria